creatief bezuinigen bij gemeenten

arie

teeuw

wie is arie teeuw

arie teeuwArie Teeuw, geboren in 1956, is getrouwd en vader van een dochter. Hij begon zijn loopbaan ooit als jongerenwerker, werd beleidsambtenaar welzijn en groeide door tot coördinator beleidsplanning, hoofd financiën en concerncontroller. Als ambtenaar en consultant heeft hij inmiddels bijna 35 jaar overheidservaring.

 

Arie heeft alle fasen van de gemeentelijke beleidscyclus intens beleefd. Daarbij heeft hij financiële strategie leren vertalen in beleidskeuzes, maar ook omgekeerd.

 

Naast zijn werk is hij voorzitter van de Rekenkamer van de gemeente Wageningen.

 

Hij is lid van de raad van toezicht van het Dushihuis in Ellecom, een tehuis waar kinderen met ernstige hechtingsproblemen worden opgevangen en liefdevol begeleid naar een zelfstandige toekomst door een geheel eigen professionele begeleidingsmethode.

 

Hij heeft een passie voor cricket en is erelid van Cricket Club Arnhem, waarvan hij tien jaar voorzitter is geweest. In het verleden was hij penningmeester van de Stichting Filmhuis Arnhem en gemeenteraadslid in Nuenen.

 

curriculum vitae

 

Opleiding:

  • K.U. Nijmegen, doctoraal Nederlands recht (1995).
  • Haagse Sociale Academie, parttime opleiding Kultureel Werk (1983).
  • R.U. Leiden, Geschiedenis (propedeuse) (1976).
  • Stedelijk Gymnasium Leiden (1975).
  • Diverse opleidingen/trainingen op het gebied van leiderschap en management, gemeentefinanciën, projectmanagement, automatisering, marketing en verkoop.

 

Carrièrelijn:

 

Arie heeft een dertigjarige ervaring. Hij begon in de uitvoering(jongerenwerk), kwam in de beleidsontwikkeling terecht en groeide door in de bedrijfsvoering, uiteindelijk als hoofd Financiën, directeur Middelen en Concerncontroller.

In 1999 heeft Arie de overstap naar de advieswereld gemaakt. Hij werd adviseur bedrijfsvoering, accountmanager, interim-manager en projectleider bezuinigingen.

Sindsdien zet hij zich gepassioneerd in voor:

Download volledige CV in PDF

Download verkorte CV in PDF